Sałatka wiosenna
Smaczny dodatek do obiadu - sałatka wiosenna ze świeżych i młodych warzyw.
Składniki:
- 1 duża sałata masłowa
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 kg ogórków gruntowych
- 1 puszka kukurydzy
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- 1 łyżka stołowa soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 1 pęczek koperku
Sposób przygotowania:
Umyj wszystkie warzywa. Sałatę porwij na drobne cząstki a rzodkiewki i ogórki pokrój w plasterki. Następnie sałatę i rzodkiewki połącz z serkiem wiejskim i kukurydzą. Dodaj oliwę z oliwek, przyprawy i koperek. Całość dobrze wymieszaj. Zamiast serka wiejskiego można również użyć kwaśną śmietanę.