Sałatka wiosenna

Smaczny dodatek do obiadu - sałatka wiosenna ze świeżych i młodych warzyw.

Składniki:

  • 1 duża sałata masłowa 
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 kg ogórków gruntowych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 1 łyżka stołowa soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek koperku

Sposób przygotowania:

Umyj wszystkie warzywa. Sałatę porwij na drobne cząstki a rzodkiewki i ogórki pokrój w plasterki. Następnie sałatę i rzodkiewki połącz z serkiem wiejskim i kukurydzą. Dodaj oliwę z oliwek, przyprawy i koperek. Całość dobrze wymieszaj. Zamiast serka wiejskiego można również użyć kwaśną śmietanę.