Czekoladki kokosowo-karobowe

Super pyszne czekoladki!

Czekoladki kokosowo-karobowe

Składniki:

1 opakowanie (200 g / 1 szklanka) kremu kokosowego
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki syropu klonowego
2 łyżeczki karobu

Sposób przygotowania:

Krem kokosowy jako że jest stały w temperaturze pokojowej, należy umieścić w misce z ciepłą wodą do stopienia, dzięki czemu łatwo bedzie przelać go do garnka. Zacznij od gotowania kremu kokosowego na małym ogniu, stopniowo dodawaj olej kokosowy stale mieszajac. Po stopieniu, dodaj syrop klonowy. Następnie podziel uzyskaną masę kokosową do dwóch miseczek, do jednej z nich dodaj karob. Napełnij foremki do czekoladek do połowy masa kokosową. umieść w zamrażalniku na około 10 minut, aby lekko stwardnialy. Następnie uzupelnij foremki masa karobową. Czekoladki przechowujemy w zamrażarniku.