Kotlety z serka Capri
Tym razem kolejny przepis z serii kotletów. Ser typu włoskiego wyprodukowany jest z pełnowartościowych białek serwatkowych, które charakteryzują się wysoką wartością odżywczą. Wspomagają system odpornościowy organizmu człowieka, dodatkowym atutem jest wyjątkowo delikatny smak.
Składniki:
- serek Capri typu włoskiego - 2 szt.
- sos sojowy - 1 szkl.
- olej z pestek winogron - 0,5 szkl.
- płatki drożdżowe - 100g
Sposób przygotowania:
Serek Capri pokrój w plastry - 1cm grubości. Przygotuj dwa naczynia. Do jednego wlej sos sojowy, do drugiego wsyp płatki drożdżowe. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię wlej olej, zamocz serek w sosie sojowym, obtocz go w płatkach drożdżowych i smaż na złotobrązowy kolor. Bardzo dobrze smakują podane z ryżem lub sałatką warzywną.
Smacznego!