Ciasto z truskawkami

Jeśli jesteś fanem truskawek to, to proste ciastko z mąki razowej na pewno ci posmakuje.

 
Składniki:
  • 2 szklanki mąki razowej, np. orkiszowej
  • 0,75 szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,75 kostki masła
  • truskawki
Sposób przygotowania: 
Wymieszaj dokładnie mąkę z cukrem oraz proszkiem do pieczenia i połącz suche składniki z miękkim masłem.  Następnie 2/3 z powstałego ciasta, przypominającego konsystencją kruszonkę wysyp na blaszkę, pozostałą część pozostaw na boku.  Na wyłożone ciasto poukładaj truskawki, które można pociąć na mniejsze kawałki. Resztę  kruszonki wysyp na owoce. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 st. C. Ciasto można również przyrządzić z innymi owocami sezonowymi.
Smacznego!